Covid-19 oplossingen

Door het overheids advies en de tijdelijke invoering van de ander-halve-meter afstand bestaat bij veel mensen de behoefte om inzicht te hebben in hoe druk het in winkels,  horecagelegenheden en andere openbare gebouwen is. Om de maatregelen die door de overheid zijn getroffen om het  coronavirus te bestrijden te ondersteunen leveren wij voor alle branches die het betreft slimme camera oplossingen waardoor bezoekers direct kunnen zien of het nog veilig is om bepaalde ruimtes te betreden.

Met behulp van beeldschermen in combinatie met een speciale camera kunnen klanten en/of bezoekers op de hoogte gesteld worden of het nog veilig is om een bepaalde ruimte te betreden zodat de huidige aanbevolen 1,5 meter afstand nog kan worden gewaarborgd. Deze systemen kunnen bij een ingang van de winkel, horeca gelegenheid of openbaar gebouw worden geplaatst en naast de Covid-19 informatie eventueel ook andere boodschappen weergeven afhankelijk van het gekozen systeem.

Onderstaand zijn een 3-tal verschillende systemen weergegeven, elk geschikt voor een eigen toepassingsgebied

Voor alle systemen geldt dat ze uitbreidbaar zijn naar meerdere toegangen, zodat altijd de juiste informatie wordt verstrekt.

 

Stoplicht systeem

Met een speciale People Counting camera, die boven de in-/uitgang wordt gemonteerd, wordt het aantal klanten en/of bezoekers geteld dat een denkbeeldige lijn overschrijdt. Wanneer het aantal personen het maximaal ingesteld aantal dreigt te bereiken zal het stoplicht eerst van groen naar oranje gaan, bij het bereiken van het maximum zal het stoplicht van oranje naar rood gaan.

Zodra klanten en/of bezoekers de ruimte weer verlaten zal het stoplicht weer van rood naar oranje gaan en vervolgens weer naar groen om aan te geven dat de ruimte weer veilig kan worden betreden.

Het maximaal aantal klanten en bezoekers is vrij in te stellen en het aantal in-/uitgangen kan optioneel worden uitgebreid
Signingsysteem met bezoekers teller

Met een speciale People Counting camera, die boven de in-/uitgang wordt gemonteerd, wordt het aantal passerende personen geteld.

Zolang het maximaal aantal personen nog niet is bereikt zal het icoon op de monitor groen worden weergegeven, zodra het maximum wordt bereikt zal het icoon rood worden weergegeven in een stopbord ter indicatie dat het maximaal aantal personen is bereikt. De camera telt continu alle in- en uitlopende personen en zal daardoor afhankelijk van de drukte in de ruimte er voor zorgen dat het groene of rode icoon wordt weergegeven.

Het aantal in-/uitgangen kan optioneel worden uitgebreid en de afmetingen van het scherm kan in overleg worden bepaald.

Naast het tellen van personen kan dit systeem tevens dienst doen als signing display voor het weergeven van boodschappen, logo's of aanbiedingen.

 

 

Signingsysteem zonder zichtbare teller

Met een speciale People Counting camera, die boven de in-/uitgang wordt gemonteerd, wordt het aantal passerende personen geteld.

Zolang het maximaal aantal personen nog niet is bereikt zal het icoon voor vrije toegang worden weergegeven, zodra het ingestelde maximum aantal personen wordt bereikt zal het icoon voor het tegenhouden van personen worden weergegeven. De layout van de iconen en eventuele boodschappen of meldingen op het display kan door de gebruiker zelf worden bepaald en aangemaakt. 

Daarnaast biedt ook dit systeem optimale mogelijkheden voor signing waarbij de gebruiker zelf op eenvoudige wijze de content kan aanpassen en extra content kan toevoegen dat vervolgens als een slide-show op 1/2 deel van het scherm wordt weergegeven.

Ook voor dit systeem geldt dat het aantal in-/uitgangen optioneel kan worden uitgebreid.

 

 

Voor iedere situatie een oplossing

Graag denken wij met u mee omtrent de beste oplossing voor uw situatie. In onze demo ruimte zijn de verschillende systemen operationeel te zien en te vergelijken.

 

 

Waarde vaste investering

Doordat er gebruik wordt gemaakt van standaard componenten zoals beveiligingscamera's en signing display's hoeft de investering in de apparatuur ook na de afschaffing van de 1,5 meter regel geen verloren investering te zijn, de camera's kunnen dan namelijk voor normale bewakingsbeelden worden ingezet zoals dat ook nu al vrijwel overal gebeurt en de display's kunnen worden ingezet voor het weergeven van informatie en aanbiedingen.